perjantai 22. helmikuuta 2008

Kaikkien ongelmien ratkaisu?

Heippa, olen Petri K. Tampereen vapaa-ajattelijat ry:stä. Mulla on sulle hyviä uutisia. Voit ansaita 400 euroa vuodessa vain muutamalla klikkauksella. No miten? Menepä vaikkapa lastesi nukkuessa erokirkosta.fi-sivustollemme, niin vapaudut luterilaisen kirkon jäsenyydestä nopeammin kuin uskotkaan. Ja vihdoinkin olet vapaa ajattelemaan!

Rahallisen hyödyn lisäksi varjelet lapsiasi koulun uskonnonopetukselta, ja voit antaa lapsen itse päättää omasta maailmankatsomuksestaan. Uskontovapaan kasvatuksen parhaana puolena on avoimuus ja vapaus maailmankatsomuksen muokkauksessa. Älä anna minkään uskonnollisen yhteisön turmella lapsesi mieltä, vaan luota vain tieteellisen maailmankuvan antamiin varmoihin vastuksiin. Näin vältyt lasten myöhemmältä kritiikiltä valheellisen maailmankuvan antamisessa.

Kirkosta eroaminen saa muutenkin aikaan merkittäviä parannuksia yhteiskunnassa: Valtio ja kirkko on erotettu toisistaan. Kirkolla ei ole sijaa julkisen vallankäytön rituaaleissa, ja kirkon verotusoikeus on poistettu. Koulujen uskonnonopetus on lopetettu. Kunnat ovat vuokranneet hautausmaat ja ostavat hautauspalvelut kilpailuttamalla. Seksuaalinen tasa-arvo on toteutunut. Kirkko ei enää tee mainoskampanjoita. Kaikki tämä siis vain muutaman hiireniskun päässä.

Parasta on, ettet ole jättämässä kirkkoa yksin. Helmikuun alussa jo 100 000 suomalaista on jättänyt hukkuvan kirkkolaivan. Voiko 100 000 ihmistä olla väärässä! Tuskin. Kyseessä on suurin yksittäinen kansanliike SMP:n perustamisen jälkeen.

Nimeni on Petri K. , ja olen päättänyt käyttää omat lahjani tämän korvaamattoman hankkeen edistämiseksi. Vuoden 2008 loppuun mennessä kirkko on menettänyt meidän takiamme jo 40 miljoonaa euroa. Kuvittele! Kun 7-kymppisenä istun keinutuolissa voin ylpeänä muistella, miten sain luterilaisen kirkon sortumaan. Voi sitä huonomminkin elämänsä käyttää!

Liity siis sinäkin joukkoomme ja pelasta itsesi kirkon tuhoavalta voimalta. Lisäksi voit 400 eurolla ostaa itsellesi vaikkapa uuden polkupyörän joka vuosi!

Lue miten Juhani Huttunen Kirkko ja kaupunki -lehdessä käsittelee samaa aihepiiriä

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olipa ikävää kuultavaa, en haluaisi kuulla tuolla tavalla esitettynä Radio DEI:ssä

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo Mikon tyylilaji ole jonkin sortin ironiaa? No, ehkä on liikaa vaatia Dein peruskuuntelijoilta kirjallisten tyylilajien tunnistamista. Radio Dein tyylihän on ymmärtääkseni pääasiassa journalismiksi naamioitua käännytysjulistusta. Siinähän ei ole mitään väärä jos haluaa uudelleen käännyttää jo jonkun kristillisen lahkon parissa olevia. Onkohan heilläkin oikeus omaan puhtaaseen viestimeensä, jonne eivät pahan maailman äänet kantaudu. Salmi on raikas poikkeus, mutta nykyään hän on harvoin äänessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan liikaa äänessä, ei jaksaisi kuunnella!

Anonyymi kirjoitti...

Joo on se vähän eri asia lukea tuollaista "ironiaa" kuin kuulla sitä radiosta kanavalta, josta on tottunut kuulemaan Toivon iltapäivää.

Mikko Salmi kirjoitti...

Mahtavaa, kun blogin kommentointiosasto on herännyt horroksesta. Kiitos vaan mielipiteistänne. Ironia on vaikea laji, se tunnustan, mutta silläkin uhalla jatkan valitsemallani tiellä. Äänessä jatkan vain torstaisin ja perjantaisin, joten herkkäkorvaisillaei liene hätää.

Pax et bonum

Mikko

Anonyymi kirjoitti...

Eroakirkosta.fi – saatanan työtä vai kirkon onni?. Teekkarit ovat iloisia idearikkaita velikultia jotka osaavat hyvin insinöörimäisen tehokkaasti juhlia ja vääntää vitsiä. Nyt lehden artikkelissa he kehuivat aiheuttaneensa 40 miljoonan euron tulojen menetyksen kirkolle.

Pohdin mitä kaikkea tällä rahalla jää tekemättä.

Jokelan kriisiapu: Kuntien työntekijät eivät kyenneet irrottautumaan - kirkon perheneuvoja sai kirkkoherran luvan luvan mennä ensimmäisenä päivänä auttamaan henkistä apua tarvitsevia. Väsynyt Punaisen Ristin henkilökunta jaksoi vain opastaa kirkon työntekijän puheille. Kriisiavun käynnisti seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä.

Olisiko sivuston nimi voinut olla vaikkapa vaihdakirkkoa,fi, vaihdavakaumusta,fi tai changechurch.net kun kirkot kantavat huolta yhteiskunnan puuttuvista palveluista.

Tuomasmessu voisi kohdistaa huomiota jämeräpartaisten insinöörien rukouselämän luomiseen ennen kuin jämerä kirkosta eroamisen haittaohlemisto (eroakirkosta.fi) iskee kirkon jäsenten == uskovien mieltä myrkyttämään. Vain rukoileva kirkko kestää tämän webmadon.

Anonyymi kirjoitti...

Asia sinänsä on tärkeä keskustelunaihe, mutta voisi valita toisen tyylilajin eikä ainoa keino ole matkia lapsipornoa näyttelyynsä tuonutta taiteilijaa. Harmi, että huomio kiinnittyy tökeröön esitystapaan.

pyrrhos kirjoitti...

Yritys hyvä, mutta mielestäni Mikon ironia tässä tapauksessa epäonnistui. Ironiasta tulisi voida ymmärtää todellinen viesti sanojen takaa. Itse en huomannut ironiaa kuin kohdissa "vihdoinkin olet vapaa ajattelemaan", "voiko 100 000 ihmistä olla väärässä", sekä kirjoituksen lopussa kuvitteellisen kertojan kehuessa elämäntehtävällään. Muuten Päivän salmi oli vain Vapaa-ajattelijoiden argumentoinnin toistamista, mikä ei tuo mitään ironista viestiä (jos noita argumentteja sinänsä ei pidetä sellaisina). Radiossa käytetty äänensävykään kun ei välity tekstissä.

Anonyymi kirjoitti...

http://wwww.eroakirkosta.info antaa oikeaa tietoa kirkkoon kuulumisesta