perjantai 30. marraskuuta 2007

Joulun ihmeitä tekevä rauha

Jouluun valmistautumiseen liittyy paljon traditioita ja ”pakollisia” kuvioita. Monissa perheissä sukelletaan piparkakkutaikinaan nenänpäitä myöten sillä seurauksella, että puolet taikinasta päätyy herkkusuihin ennen kuin ukko- ja akkapiparit ovat edes paistuneet. Isä kiikuttaa paleleville varpusille oman lyhteen ja joulusiivouksesta eivät edes perheen pienimmät pääse livistämään. Hyvä niin! Joulun on koko perheen juhla, johon kaikki antavat oman panoksensa.

Minun jouluaikani alkaa ensimmäisen adventin aattona, jolloin tasan kello 18 syttyy adventtitähti makuuhuoneen ikkunaan ja lauletaan Uuno Klamin joululaulu Taivahalla syttyi juuri. Tuoreen sahramipullan tuoksu on täyttänyt koko talon jo aamusta alkaen ja nyt tähden sytyttyä on vihdoinkin lupa maistaa tämän vuoden ”pullasatoa”. Sen jälkeen nautimme maljalliset glögiä ja kuuntelemme joulumusiikkia. Ensimmäisenä levylautasen valtaa ABBA-yhtyeestä tutun Agnetan joululevy. Sen enkelimäiset sovitukset nostavat viimeistään joulun odotuksen tunteet pintaan.

Joulun aika on lastattu monilla odotuksilla ja toiveilla. Lapset odottavat suuria ja kovia paketteja, vanhemmat hetken lepoa hektiset työelämän pyörityksestä ja isovanhemmat riemullista yhdessäoloa. Kaikesta kiireestä ja jouluhässäkästä huolimatta jouluun sisältyy mahdollisuus. Rakkaiden kohtaamiseen kätkeytyy mittaamaton voimavara, joka kantaa arkeen ja uuteen vuoteen.

Kun jouluaatto kääntyy illaksi koittaa viimein rauha. Ei mitään keskeneräistä, ei mitään ylimääräistä. Vain sinä, rakkaat ihmiset ja joulun ihmeitä tekevä rauha. Vapahtaja on syntynyt, Rauhanruhtinas on tullut keskellemme! Anna rauhan parantaa. Tuon rauhan nimi on rakkaus.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh, aivan mahtava kuva tässä! Missä tälläistä showta esitetään? Onko tämä privaattishow?